ECO-COTTAGE

InteriorECO-COTTAGE GARATTAGE

The “Garattage” is a remodel of a 1940’s garage rehabbed into a cozy studio apartment cottage for visitor lodging, rentals, or home work space.  The project included new concrete floors, replacing the existing metal garage door with restored 100-year old barn doors, rebuilding an existing storage loft, adding new french doors to access the adjacent patio, building in a new closet and bathroom with shower, and replacing the existing window with a vintage operating slider. With the exception of the new energy efficient double french doors, all windows, doors, tiles and cabinets were sourced locally were reused, including the “Public Baths” bathroom door from an old school in Bellingham. The patio adjacent to the cottage is local Oregon stone mixed with reused concrete (“urbanite”) from removal of the driveway. Forage Design work included project design,  permitting, management of contractors and sourcing of reused materials.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s